Хранителни добавки / RhodiolinRhodiolin
Екстракт от Родиола Розеа/120 капсули/

Основният компонент на продукта Rhodiolin е Rhodiola rosea, растение притежаващо почти невероятни качества за запазване на здравето, с изразено адаптогенно и изключително високо антиоксидантно действие. Допълнен с цинк, продуктът спомага за възстановяване на хомеостазата, водещо до равновесие на имунната и хормоналната системи. Подпомага сърдечната функция, регулира и нормализира сърдечния ритъм, оросяването на мозъка и мускулите, поддържа оптимално кръвно налягане. Активните съставки розавин и салидрозид повишават серотонина в мозъка, който елиминира депресивната симптоматика. Подобрява умствената активност, способността за съсредоточаване и паметта. Нормализира дейността на надбъбречните жлези. Контролира нивото на холестерола, глюкозата и калия в кръвта. Повишава резултатите и издръжливостта при спортисти, защото спомага за по-ефективното използване на метаболитните запаси. Подобрява настроението и самочувствието.

  • На подложените на повишен ежедневен стрес, физическо и умствено напрежение.
  • На всички, за поддържане нивото на енергия и концентрация, за повишаване съпротивителните сили на организма.
  • Като спомагащо средство при лечение на леки форми на безсъние (за по-лесно заспиване и събуждане).
Природата ни е дарила няколко билки, с помощта на които можем да успокоим и освежим нашата нервна система. Rhodiola rosea е едно от най-популярните aдаптогенни растения с антистресово действие. Билката има вековна история в традиционната медицина. Тибетските лекари са я прилагали като общоукрепващо средство и източник на виталност, както и за лечение на височинна болест. Монголските лекари са я предписвали срещу туберкулоза, а в Китай е използвана за пречистване на кръвта и стимулиране на кръвообращението. Съществуват няколко писмени документа на народи от Азия, в които се споменава тази билка. От нея са приготвяли чай и са смятали, че който го пие всеки ден ще живее 100 години. През миналия век адаптогенният ефект е научно доказан. Активните съставки на това растение повлияват благоприятно централната нервна система, а оттам и способността за концентрация, умствена и физическата работоспособност. Подобряват учебните и спортните постижения, помагат да преодолеем умствената преумора и подобряват общото състояние. Подкрепят съпротивителните сили на организма срещу заболявания, облекчават стреса и симптомите, предизвикани от напрегнатия начин на живот.
адаптогенните растения се използват от нашия организъм само в количеството, което му е необходимо? Нито повече, нито по-малко! Благодарение на това  свое удивително качество, към тях не се привиква, за разлика от медикаментите. За тях не са известни странични ефекти. Те си сътрудничат с организма по мек, щадящ начин, а ефектът им на въздействие остава силен, без опасност от пристрастяване, дори след продължителен прием.
100 mg Концентрат Родиола Розеа 5:1
5 mg Цинк бисглицинат
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: желатин (желиращ агент), микрокристална целулоза (стабилизатор).

Цена: 68.70 лв.

Изпратете запитване за продукта