Хранителни добавки / Lutein PlusLutein Plus
Лутеин+витамин С/60 капсули/
Lutein PLUS е комплексен антиоксидантен продукт, създаден за защита здравето на очите. Макулната дегенерация е едно от болестните състояния, за появата на което най-съществените причини са стареенето и фамилната обремененост, както и вредното въздействие на околната среда, което в комбинация със свободните радикали води до увреждане на очите.
 
Лутеинът е антиоксидант, който спомага за ефективната защита на очите от вредните UV лъчи и предотвратява окислителните процеси, протичащи в тялото, защитавайки клетките и тъканите от вредното действие на свободните радикали.
 
Другите важни компоненти, необходими за очната макула (тази част от окото, която е отговорна за остротата на зрението) са заексантин и витамин А. Тези съставки, в комбинация с витамин С и екстракт от черна боровинка, могат да забавят стареенето на очите и да намалят риска от развитие на възрастова дегенерация на макулата (ВДМ).
  • На хора, които работят с компютри, гледат твърде много телевизия или стоят дълго време на лошо изкуствено осветление
  • На всеки над 40-годишна възраст
  • На хора с очни заболявания, свързани с възрастта, например ВДМ
  • На хора, които имат фамилно предразположение към заболявания на очите
  • На здрави хора, като антиоксидант и на тези, за които силното зрение е особено важно

Една таблетка Lutein Plus ви осигурява толкова лутеин, колкото две големи порции спанак или две дузини яйчени жълтъци!

ВДМ е третата по честота причина за загуба на зрението? По данни на СЗО, през 2009 г. почти 400 млн. души са страдали от някакво зрително нарушение. Доказано е, че 6 мг лутеин дневно, значително намаляват възможността от увреждане на макулата.
*Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), желатин (желиращ агент), антислепващи агенти (силициев двуокис, магнезиев стеарат).

Цена: 70.00 лв.

Изпратете запитване за продукта