Хранителни добавки / Meal TimeMeal Time
Храносмилателни ензими от папая/100 таблетки/

Meal Time е вкусна дъвчаща таблетка, подпомагаща храносмилането, чиято главна активна съставка е папаин, извлечен от тропическото дърво папая.

Папаинът е подобен на човешкия пепсин и е най-важният разграждащ белтъците ензим. Храносмилателните ензими подобряват функцията на жлъчката, черния дроб, панкреаса и дебелото черво и са истинска панацея за регулиране на храносмилането.

  • На консумиращите храна, богата на месо, млечни продукти и варива – за по-гладко храносмилане
  • Може успешно да се използва от спортисти,деца и възрастни хора.
Храносмилането е разграждане на хранителните вещества – протеини, въглехидрати и мазнини и е част от обмяната на веществата. Ензимите, които се намират в храносмилателните органи са необходими, защото в противен случай организмът не може да разгради и усвои приетата храна.
 
Недостигът на някой ензим може да доведе до проблеми с храносмилането (чувство за подуване, което може да бъде съпроводено с разстройство или запек, газове, нередовно изхождане) и поява на различни заболявания – загуба на тегло, отпадналост и отслабване на имунната система.
 
Процесът храносмилане започва в устната кухина от сдъвкването на храната и смесването й със слюнка, за получаване на подходяща за преглъщане консистенция. Веществата, съдържащи белтъци, попадат в храносмилателния тракт и с помощта на ензимите се разграждат до аминокиселини, абсорбират се и отново се синтезират белтъци (протеини).
 
Папаинът е подобен на човешкия пепсин, затова се нарича „растителен пепсин“. Той се извлича от тропическото дърво папая и е най-важният разграждащ белтъците до аминокиселини ензим. Протеините от храната, попаднали в стомаха, са подложени на процес на размекване, предизвикано от действието на пепсина, който се активира от киселото съдържание на стомашния сок. Успоредно със смилането на протеините, се смилат и въглехидратите.
 
Папаинът се прилага в месопреработващата промишленост, поради действието му предварително да разгражда месото и жилите, в резултат на което месото става по-крехко?
250 mg Ензими от папая
Неактивни съставки:
*Вещества с естествен произход: подсладители (сукроза, сорбитол), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, стеаринова киселина), изкуствен ягодов аромат.
Цена: 20.00 лв.

Изпратете запитване за продукта