Хранителни добавки / VeinProteXVeinProteX
Комплексна защита на вените с хесперидин/60 таблетки/

Ние можем да направим много за здравето на нашите вени, ако водим активен начин на живот, носим подходящи или ортопедични обувки, редуваме студен–топъл душ и от време на време повдигаме краката на по-високо. Въпреки това, грижата за „вътрешното„ хранене на нашите вени е особено важна! Внимателно подбраните съставки на Vein ProteX служат специално за тази цел. Основният компонент на формулата е Oligomeric Proanthocyanidin Complex (OPC), който е извлечен от гроздови семена. Допълнен е с витамин С, хесперидин и екстракти от ценните растения Джинджифил и Куркума, известни в медицината като стимуланти на кръвообращението. 

• На всички, чиято професия ежедневно, и за дълго време изисква изправено или седнало положение.
• За хора с наднормено тегло.
• На всеки, тъй като е отличен антиоксидант, спомагащ защитата на клетките от вредното действие на свободните радикали.
• За предпазване от заболявания на вените и поддържане на здравата им структура.

По своята дължина вените имат малки клапи в стените си, които се затварят ритмично, предотвратявайки връщането на кръв и задържането й в крайниците. Това действие до голяма степен се поддържа от изпомпващата функцията на сърцето, при която при всеки удар клапите се отварят и затварят.
Ако по някаква причина тази функция се възпрепятства, кръвта може да се натрупа в крайниците, причинявайки подуване на краката, усещане за топлина и неприятни отоци. Това не е само естетически проблем; дългогодишните и нелекувани симптоми могат да доведат до сериозни венозни заболявания.
Тези оплаквания обикновено се появяват след продължително седене, но могат да бъдат и по-чести при хора, чиято работа е свързана с малко движение. Причината, е че в свитите колене естественото движение на кръвта по вените надолу се прекъсва; освен това те често са притиснати от повърхностите, върху които сме седнали. Това е характерно за работа в офис, в изправено или седнало положение (при работници, фризьори, учители, лекари, зъболекари) и предполага “особено опасен начин на живот” за нашите вени. Освен това, редица други фактори могат да повлияят неблагоприятно върху здравето на вените ни, като например: наднормено тегло – необходимо е по-голямо съпротивление за изпомпване на кръвта; уседнал живот – нормалния приток на кръв се подпомага от по-голяма част от съседните мускули; възрастта и наличието на хормонални фактори.


Знаете ли, колко тежка работа извършват вашите вени ежедневно? Почти непрекъснато им се налага да изпомпват кръв, бедна на кислород нагоре по посока на сърцето, срещу силата на гравитацията. Количеството кръв, която преминава през вените за едно денонощие може да достигне 7000 литра.

Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), стеаринова киселина (емулгатор), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев двуокис, калиев карбонат), стабилизатори (хидроксипропил метилцелулоза, хидроксипропил целулоза).

Производител:Calivita International
Дозировка:1 таблетка дневно

Цена: 70.00 лв.

Изпратете запитване за продукта