Хранителни добавки / Chewable CoQ10Chewable CoQ10
60 mg Q10/60 меки дражета/
АКТИВНО УСВОЯВАНЕ С ПОРТОКАЛОВ ВКУС

Коензим Q10 е добре известен със своите антиоксидантни свойства и от сега нататък може да бъде 
намерен и под формата на дъвчащи меки желатинови капсули.

Производството на Q10 в човешкия организъм намалява след 30-годишна възраст, въпреки, че е жизненоважен елемент за определени процеси в организма.

Тъй като това е мастно разтворимо съединение, неговата абсорбция се увеличава в присъствието на мазнини, така че приемането му е по-добре да става с храни, съдържащи мазнини или, ако това е невъзможно, то самата хранителна добавка е необходимо да съдържа мазнини. В случая, Chewable CoQ10 с портокалов вкус, Q10 е разтварен в растително масло, като по този начин не само, че може да го приемате по всяко време без вода, но и не се налага да ядете каквото и да е, за да подсилвате абсорбцията му.

Многобройни изследвания сочат, че Q10 може да бъде ефективна добавка при възстановително лечение след сърдечен удар, както и при хронична сърдечна недостатъчност и за намаляване на мускулни болки, причинени от прием на лекраства срещу висок холестерол или дори лекарства за лечение на мигрена. Освен това, едно  американско проучване подкрепя факта, че добавянето на коензим Q10 повишава съдържанието на Q10 в мускулната тъкан още след 60 минути и намалява показателите, сочещи за оксидативен стрес по време и след тренировката.
• На всички, на възраст над 30 години.

• При повишено умствено и физическо натоварване, включително на спортисти, на хора, живеещи под стрес и на активните и пасивни пушачи.

• При непълноценно хранене.

• На хора, при които е приложено лечение с някои липидопонижаващи, психиатрични, антиаритмични или антидиабетични медикаменти и на страдащите от шум в ушите.

• На всички, които искат да поддържат сърцето си в добро здраве и на онези, които искат да поддържат младежки стил на живот.

 ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
Човешкият организъм е в състояние да произвежда свой собствен коензим Q10, но 
продукцията му намалява след 30-годишна възраст? Освен това, фактори като пушене и някои 
медикаменти допълнително потискат неговото производство.

60 mg Коензим Q10

Неактивни съставки:

Съдържа още: *Вещества от естествен произход: слънчогледово олио, нехидрогенизирано растително олио, глицерин (овлажнител), желатин (желиращ агент), Коензим Q10 (убихинон), сукралоза, манитол (подсладители), вкус сладък портокал (ароматизиращо средство), микрокристална целулоза (стабилизатор), царевично нишесте/серен диоксид (сгъстител), жълт железен оксид, червен железен оксид (оцветители).

Производител:Calivita International

Дозировка: 1 дъвчаща мека желатинова капсула дневно


Цена: 103.70 лв.

Изпратете запитване за продукта