Хранителни добавки / Chewable Omega 3 ConcentrateChewable Omega 3 Concentrate
Концентрат на ОМЕГА 3 с лимонов вкус/100 меки желатинови капсули/
Chewable Omega 3 е под формата на дъвчащи меки желатинови капсули, с лимонов вкус.
 
 
Съдържа 600 мг рибено масло, точно колкото и добре познатият ни продукт Omega 3 Concentrate. Съдържащите се полиненаситени мастни киселини допринасят за запазване на здравето без усещането за привкус на риба, подтискано от лимоновия аромат.
 
 
Omega 3 съдържат EPA и DHA, които спомагат за подобряване на мозъчните функции, зрението и сърдечната дейност.
 
 
Освен това, изследвания са довели до заключението, че ненаситените мастни киселини може да подпомогнат лечението на възпалителни заболявания, да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, както и да помогнат при лечението на психични заболявания и инсулинова зависимост.
 
 
Също така, омега 3 мастни киселини водят до намаляване на нивата на триглицеридите, инхибиране на развитието на тромбози и намаляване на възпалителните фактори.

• На всички, които имат проблеми със сърдечно- съдовата система и високо кръвно налягане.

• На всички за запазване здравето на очите и нервната система.

• На страдащите от възпалителни заболявания.

• На бременни жени и малки деца, за подпомагане на нормалното им развитие.

 
Приемът на омега 3 е изключително полезен и за деца, тъй като е от огромно значение за развитието на нервната система. От предишни изследвания, учените предполагат, че ниското съдържание на омега 3 може да има неблагоприятно въздействие върху развитието на познавателните способности и поведението на децата. В Университета в Оксфорд са стигнали до заключението, че добавка- та от 600 мг DHA на ден може да бъде безопасен и ефективен метод зa подобряване на показателите и поведението на децата при четене. Според проучване, проведено на о. Мавриций, консумацията на риба в ранна детска възраст може да намали на по-късен етап вероятността от развитие на агресивно и антисоциално поведение. Проучването е започнало с деца на 3-годишна възраст. Тези, които са били обект на проучването, получавали необходимото физическо и психическо внимание, както и подобрен хранителен режим с включена консумация на риба, за разлика от останалите. При навършване на 11-годишна възраст децата показали значителни различия по отношение на умствените способности, в сравнение с участващите в проучването.
 
*Тъжен е фактът, че хората в развитите страни вероятно консумират много по-малко от оптималното количество омега 3 ненаситени мастни киселини.
 
**Изследванията сочат, че за добро здравословно състояние на организма се препоръчва консумацията на еквивалента на 1 грам EPA+DHA под формата на сьомга, риба тон, скариди, писия или прием на хранителни добавки.

600 mg Рибено масло
360 mg Омега 3 От които:
180 mg EPA (ейкозопентанова киселина)
120 mg DHA (докозохексанова киселина)

Неактивни съставки:

Съдържа още: *Вещества с естествен произход: рибено масло, глицерин (овлажнител), желатин (желиращ агент), лимоново олио (ароматизиращо средство), микрокристална целулоза (стабилизатор), царевично нишесте/ серен диоксид (сгъстител), жълт железен оксид (оцветител), сукралоза (подсладител).  

Производител:Calivita International

Дозировка:1 капсула дневно

 

Цена: 50.00 лв.

Изпратете запитване за продукта