Хранителни добавки / White WillowWhite Willow
Естествен аспирин от бяла върба/100 капсули/

Бялата върба (Salix alba) расте на влажни места и нейната кора се използва от столетия в традиционната медицина за снижаване на температура, намаляване на болки, укрепване на организма и пречистване на кръвта. В кората на бялата върба се съдържа голямо количество салицин, саликортин и други гликозиди, танинова киселина, оксалат и ензими, затова може да се каже, че тя е природен аспирин. Екстрактът от кората на бяла върба се използва при вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, скованост на ставите, цистит, както и при проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Играе важна роля при профилактика на инфарктите и се препоръчва на всички мъже над 50-годишна възраст. Притежава антипаразитно и антималарийно действие. При използване на кората, салициловата киселина се синтезира от салицила в организма, без проява на познатите вредни действия на аспирина.

  • На всички, които очакват ефект от прием на медикаменти без странично действие.
  • Като допълнение към лечението на артрит.
  • За профилактика на тромбози, поради действието на кората от бяла върба, да намалява риска от образуване на съсиреци.
екстрактът от кора на бяла върба е бил използван от векове за лечение на някои възпалителни заболявания, за понижаване на температурата и облекчаване на болката? Модифицирайки по химичен път нейната активна съставка, учените са идентифицирали ацетил-салициловата киселина, която става първият “хитов“ медикамент?
400 mg Кора от бяла върба
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), желатин (желиращ агент), антислепващи агенти (силициев двуокис, магнезиев стеарат).

Цена: 32.40 лв.

Изпратете запитване за продукта