Хранителни добавки / AC-ZymesAC-Zymes
Жив лактобацилус ацидуфилус/100 капсули/

AC-Zymes е пробиотичен продукт, с високо съдържание на Lactobacillus Аcidophilus. Това е особено устойчива и полезна бактерия, която поддържа доброто здраве на храносмилателната система. Тази бактерия замества пробиотичните клетки, участващи в дейността на имунната система и спомага за защитата на нормалната бактериална флора в червата, подкрепяйки ефективно здравословното функциониране на храносмилателната система. 

  • По време на, и след антибиотично лечение, както и за профилактика на стомашно-чревния тракт от увреждащите ефекти при продължително приемане на медикаменти;
  • Като допълващо лечението средство при дълбоки гъбични инфекции (кожни или гинекологични проблеми), възникнали в резултат на стрес;
  • Като допълващо лечението средство при стомашни разтройства и диария. 
  • За профилактика на увреждащите ефекти на алкохола и тютюнопушенето върху чревната флора.
Lactobacilus Bulgaricus се съдържа в киселото мляко. Тази полезна бактерия се задържа по-продължително време в храносмилателния тракт при хора, които редовно консумират кисело мляко в по-големи количества.
 
Установено е, че съществува друг микроорганизъм с по-силно действие, наречен Lactobacilus Acidophilus, който може да преживее в храносмилателния тракт 10 и повече дни. Acidophilus е т.нар. “непатогенна” приятелска бактерия, за която многобройни изследвания доказаха, че тя не само не е вредна за нашия организъм, а е полезна бактерия, която създава неблагоприятни условия за възникване на различни патогени – микрококи, клостридии, някои коли бактерии и гъби.
 
Редовното вземане на Acidophilus може да подпомогне запазването и поддържането чистотата на червата, смилането на млечните белтъчини, аминокиселините, мазнините и лактозата и играе важна роля в синтеза на витамините от групата В.С нейна помощ може да се осигури нормална бактериална флора в стомашно-чревния тракт и да се запази нормалното му състояние при попаднали отровни вещества.
 
С помощта на бактериите Acidophilus може да се запази и облекчи увредената чревна флора при и след лечение с антибиотици, както и да бъде полезна при проблеми с храносмилането, свързани със слаба дейност на червата и запек.
 
Acidophilus е изключително важна за запазване здравето на човека и се препоръчва на всички възрастови групи от цялото семейството.
 
Lactobacilus Acidophilus може да редуцира симптомите на алергия?
 
Нормалната вътрешна чревна флора се състои от над 400 вида бактерии, като една от тях е Acidophilus 
или т. нар. „непатогенна”, приятелска бактерия.

2 miliardy Жив лактобацилус ацидофилус
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: желатин (желиращ агент), микрокристална целулоза (стабилизатор), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид).

Производител:Calivita International
Дозировка:За деца 1 капсула дневно;За възрастни 1-2 капсули дневно на празен стомахЦена: 44.90 лв.

Изпратете запитване за продукта