Хранителни добавки / Acidophilus with PsylliumAcidophilus with Psyllium
Жив лактобацилус ацидуфилус с клей от Плантаго Овата/100 капсули/

Acidophilus съдържа също фибри от семена на псилиум. Тези фибри могат да ферментират в дебелото черво, подпомагайки функционирането на полезните бактерии, населяващи тази част от храносмилателната ни система.

При лечение с антибиотици се получава нежелан ефект. Антибиотиците възпрепятстват развитието на бактериите, но в това число и на полезните или казано по друг начин, антибиотиците унищожават нормалната чревна флора. В резултат на това могат да се създадат подходящи условия за възникване на различни патогени и съпровождаща антибиотичното лечение диария. За да се възстанови и запази нормалната бактериална флора, т.е. увредената от антибиотика чревна флора отново да е способна да функционира, трябва да се приемат полезните бактерии Acidophilus

  • По време на, и след антибиотично лечение, както и за профилактика на стомашно-чревния тракт от увреждащите ефекти при продължително приемане на медикаменти;
  • Като допълващо лечението средство при дълбоки гъбични инфекции (кожни или гинекологични проблеми), възникнали в резултат на стрес;
  • Като допълващо лечението средство при стомашни разтройства и диария. Поради съдържанието на фибри, Аcidophilus се препоръчва при запек;
  • За профилактика на увреждащите ефекти на алкохола и тютюнопушенето върху чревната флора.
Lactobacilus Bulgaricus се съдържа в киселото мляко. Тази полезна бактерия се задържа по-продължително време в храносмилателния тракт при хора, които редовно консумират кисело мляко в по-големи количества.
 
Устновено е, че съществува друг микроорганизъм, с по-силно действие, наречен Lactobacilus Acidophilus, който може да преживее в храносмилателния тракт 10 и повече дни. Acidophilus е т.нар. “непатогенна” приятелска бактерия, за която многобройни изследвания доказаха, че тя не само не е вредна за нашия организъм, а е полезна бактерия, която създава неблагоприятни условия за възникване на различни патогени – микрококи, клостридии, някои коли бактерии и гъби.
 
Редовното вземане на Acidophilus може да подпомогне запазването и поддържането чистотата на червата, смилането на млечните белтъчини, аминокиселините, мазнините и лактозата и играе важна роля в синтеза на витамините от групата В. С нейна помощ може да се осигури нормална бактериална флора в стомашно-чревния тракт и да се запази нормалното му състояние при попаднали отровни вещества.
 
С помощта на бактериите Acidophilus може да се запази и облекчи увредената чревна флора при и след лечение с антибиотици, както и да бъде полезна при проблеми с храносмилането, свързани със слаба дейност на червата и запек.
 
Acidophilus е изключително важна за запазване здравето на човека и се препоръчва на всички възрастови групи от цялото семейството.
 
Нормалната вътрешна чревна флора се състои от над 400 вида бактерии, като една от тях е Acidophilus
или т. нар. „непатогенна”, приятелска бактерия.
2 miliardy Жив лактобацилус ацидофилус
100 mg Клей от семена на Plantago Ovata /живовляк
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: оризово брашно (пълнител), желатин (желиращ агент), антислепващи агенти (стеаринова киселина, силициев двуокис, магнезиев стеарат).

Производител:Calivita International
Дозировка:1-2 капсули дневно на празен стомах
Цена: 57.40 лв.

Изпратете запитване за продукта