Хранителни добавки / AC-Zimes PLUSAC-Zimes PLUS
Пробиотик
ПРОДУКТ С 6 МИЛИАРДА ЖИВИ ПРОБИОТИЦИ И ИНУЛИН
 
AC-Zymes PLUS е нова формула висококачествен пробиотичен продукт, с високо съдържание на живи пробио- тични щамове и инулин. Изследванията през последните две десетилетия показват, че доброто състояние на червата е от решаващо значение за здравето на организма, както и че нездравословното им състояние допринася за по-широк спектър от заболявания, включително диабет, затлъстяване, ревматоиден артрит, аутизъм, депресия, синдром на хроничната умора и т.н. 
 
Относително наскоро започнахме да разбираме ролята на чревната флора за човешкото здраве и болести. Наред с другите неща, здравата чревна флора насърчава нормалната стомашно-чревна дейност, осигурява защита от инфекции, регулира обмяната на веществата и обхваща повече от 75% от нашата имунна система. Освен с различни заболявания, нерегулираната чревна флора се свързва и с някои черти на съвременния начин на живот, които за съжаление допринасят пряко за нездравословното ù състояние. Такива, например, са приемът на антибиотици и други медикаменти (за контрол на раждаемостта и нестероидни противовъзпалителни средства), диетите с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, захар и преработени храни и такива с ниско съдържание на ферментиращи влакна, токсични храни причиняващи СПЧ (синдром на пропускливите черва), СРДЧ (синдром на раздразненото дебело черво), хроничният стрес и хроничните инфекции. Антибиотиците са особено вредни за чревната флора. 
 
Нарушавайки състоянието на нормалната чревна флора, покрай вредните бактерии, антибиотиците убиват и част от полезните. В този случай, на мястото на полезните бактерии се заселват вредни бактерии, паразити или гъбички, при което се променя състава на микроорганизмите обитаващи червата, водещо до нарушение на функциите на стомашно-чревния тракт. 
 
Това състояние, известно като дисбактериоза, е особено опасно при деца и хора с по-слаб имунитет. Дисбактериозата протича скрито и коварно и е следствие от един порочен кръг – предписват се още антибиотици с цел унищожаване на новозаселилите се вредни микроби, което още повече нарушава екологията на червата и т.н. Ето защо, след всеки прием на антибиотик е необходимо да се приема висококачествен пробиотик най-малко за една-две седмици, до пълно възстановяване и стабилизиране на здравословното състояние на чревната флора.
 
В същото време, при нарушение в състоянието на чревната бариера могат да се появят, например, кожни проблеми, като екзема или псориазис, сърдечна недостатъчност, автоимунни състояния, засягащи щитовидната жлеза (Хашимото) или ставите (ревматоиден артрит), психични заболявания, аутизъм, депресия и др.
 
Това означава, че възстановяването на здравата чревна флора и целостта на чревната бариера е от изключително важно значение за здравето на организма. Това е особено вярно при автоимунните заболявания, независимо дали има наличие на храносмилателни проблеми или не. 
• На страдащите от СРДЧ и тези, чийто стресиращ живот им причинява чревна дисфункция.
• За предотвратяване появата на диария по време на пътуване, както и за бързо възстановяване след диария.
• За тези, които искат да подпомогнат имунната си система и да възстановят баланса на чревната си флора. 
В своята формула AC-Zymes PLUS съдържа:
Lactobacillus acidophilus: Пробиотик, особено устойчива приятелска бактерия, подобряваща жизнеността, която при здрави хора трябва да съставлява около 98% от чревната флора. Необходим за укрепване на черния дроб и кръвта, както и за повишаване на естествените защитни сили на организма. Предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции. Намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитието на вредни бактерии там. Намалява диарията, последваща радиация или химиотерапия. Намалява нивото на вредния холестерол и др.
 
Lactobacillus bulgaricus: Пробиотична бактерия, която най-добре се адхезира (прилепва) към лигавицата на дебелото черво и бързо се размножава в организма. Това определя по-мощния оздравителен и детоксикиращ ефект спрямо останалите пробиотични бактерии.
 
Lactobacillus plantarum: Полезна бактерия, произвеждаща свои собствени антибиотици (включително лактолин) и жизненоважната аминокиселина лизин. Спомага нашите собствени бактерии да станат по-силни и по-устойчиви към патогени.
 
Lactobacillus rhamnosus: Пробиотична бактерия допринасяща за нормалното функциониране на имунната система, стомашно-чревния тракт, подпомага усвояването на хранителните вещества и минералите, поддържа баланса на чревната микрофлора.
 
Bifidobacterium longum: Пръчковидна бактерия, която заедно с други видове Bifidobacterium съставлява до 90% от бактериите в гастроинтестиналния тракт на кърмачетата. Не присъства значително в стомашно-чревния тракт на възрастни, но се смята за част от чревната флора, произвеждаща млечна киселина, което предотвратява растежа на патогенни организми.
 
Bifidobacterium breve: Пробиотична бактерия, защитаваща функциите на дебелото черво. Облекчава запек, намалява образуването на газове, подуване на корема и диария. Стимулира имунната система, инхибира Е. coli и потиска гъбичката Candida.
 
Фрукто-олигозахариди (FOS) или инулин: Инулинът достига без промени до дебелото черво и е отлична среда за развитите на здравословните микроорганизми. Този ефект е познат като пребиотичен ефект. Увеличаването на здравословната микрофлора, подпомага работата на стомашно-чревния тракт, а така също и имунната система. Допринася за поддържане нормалните нива на холестерола в кръвта и кръвната захар. Подпомага абсорбцията на някои важни минерали в стомашно-чревния тракт.
 
* Знаете ли, че някои щамове на Lactobacilus може да намалят честотата на алергичните симптоми и проявите на екзема в детска възраст? 
6 miliardy Пробиотична култура CFU:
200 mg Инулин на прах


Цена: 66.00 лв.

Изпратете запитване за продукта