Хранителни добавки / Calcium Magnesium PlusCalcium Magnesium Plus
Калций,Магнезий,в.Д3 и в.К2/100 капсули

Всеизвестно е, че за здравословно изграждане и запазване на зъбите и костите са необходими калций и магнезий.

Изследванията потвърждават, че калцият, при комбинирането му с витамин D, може да предотврати разграждането на костите и това е от съществено значение за профилактиката и лечението на остеопороза.

Калцият не се абсорбира, ако витамин D не се съдържа в организма в достатъчни количества, а той намалява с напредване на възрастта.

Витамин К e мастноразтворим витамин, който действа като коагулант (има съсирващо действие), предпазвайки тялото от кръвозагуба при нараняване. Спомага за синтезиране на някои протеини, намиращи се в кръвната плазма, бъбреците и костите. Витамин К е жизнено важен за правилната работа на черния дроб и усвояването на калция в организма.

  • За тези, които не консумират млечни храни
  • На пушачи и на консумиращите големи дози кафе и газирани напитки, с високо съдържание на фосфор
  • На хората, водещи заседнал начин на живот
  • За млади хора, за постигане на висока костна плътност
  • При интензивни физически натоварвания, за задоволяване на повишената потребност от калций
  • За възрастни, за запазване на костната маса
  • Забавяне процесите на развитие и влошаване на остеопороза
Симптомите на калциев дефицит включват: мускулни спазми и болки, чупливи нокти, кариеси, чести костни фрактури, метаболитни проблеми.
 
Същественото намаляване нивото на калция може да доведе до остеопороза.

Една таблетка Calcium Magnesium Plus съдържа толкова калций, колкото има в 1.5 чаши мляко или 2 порции (63гр.) сирене; толкова магнезий, колкото има в една чаша мляко или 4 порции сирене и толкова Витамин D3, колкото се съдържа в 8 пилешки дробчета!

Нашето тяло не е в състояние да произвежда калций, а можем да получим този важен за организма минерал само от храната или чрез допълнитилен прием на хранителни добавки?
250 mg Калций
125 mg Магнезий
45 µg Витамин К2
2.5 µg Витамин D3
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: желатин (желиращ агент), натриив цетрат (допълващо вещество), антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат), микрокристална целулоза (стабилизатор).

Производител:Calivita International
Дозировка:2 капсули дневно
Цена: 40.00 лв.

Изпратете запитване за продукта