Хранителни добавки / Iron PlusIron Plus
Органично желязо+витамин С/100 таблетки/

Желязото е жизненонеобходимо за формирането на кръвта. Като компонент на хемоглобина, количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от него.

В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова, то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Желязото подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува желязодефицитната анемия и възвръща естествения цвят на кожата.

Жените, които месечно губят два пъти повече желязо от мъжете, и бременните имат двойно по-големи нужди от желязо.

Iron Plus е комплексен продукт с отлично качество, съдържащ органично желязо и витамин С, който подобрява абсорбцията и усвояването му до четири пъти, както и цитрусов биофлавоноиден комплекс.

  • На жени във фертилна възраст, с оглед загубите на желязо по време на месечния цикъл, както и по време на бременност
  • За пациенти с желязодефицитна анемия
  • За деца, поради бързия им растеж
  • На спортисти, поради повишените им потребности от витамини и минерали
  • На спазващите стриктна вегетарианска диета
Липсата на желязо води до следните симптоми: бледост, сънливост, депресия, лесна уморяемост, главоболие, световъртеж, косопад, промени в лигавицата на устната кухина и гърлото, имунни нарушения, проблеми с щитовидната жлеза.

Една таблетка Iron Plus съдържа толкова желязо, колко се съдържа в 110 гр. телешки дроб или 1 килограм пилешки гърди!

Съгласно доклад на СЗО, 48.8% от населението на страните, в които е проведено проучването, страдат от анемия.* В по-голямата част от случаите, причината е недостиг на желязо, въпреки че може да се диагностицира с елементарен кръвен тест и е лесен за суплементиране.

30
mg
Витамин C
10
mg
Желязо
10
mg
Цитрусов биофлавоноид на прах
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), антислепващи агенти (силициев двуокис, магнезиев стеарат).
Производител:Calivita International
Дозировка:1 таблетка дневно


Цена: 25.00 лв.

Изпратете запитване за продукта