Хранителни добавки / Curcuma ProCurcuma Pro
Куркума /60 таблетки/
Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Полифенолите на куркумата са трудни за абсорбиране или не се абсорбират въобще, поради което трябва да се приемат в големи количества наведнъж, което може да раздразни стомаха. Поради това е от голямо значение формата, под която я приемаме. 
 
Подобреният процес за производство на Curcuma Pro с технология, все още уникална на пазара, увеличава силата на действие на продукта. Посредством процес на микронизация, куркуминът се разтваря на много малки частици, с големина на няколко микрона, което дава възможност за по-пълното му усвояване от човешкото тяло, чрез което се увеличава ефективността на продукта. 
 
Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.
 
Противовъзпалителните, антибактериални и антисептични свойства на куркумата действат като естествено обезболяващо средство, ускоряват обмяната на веществата и изгарянето на мазнините, подпомагайки отслабването. Тя пречиства черния дроб и целия организъм. Освен антиоксидантни, куркумата притежава и антиканцерогенни свойства. Повлиява много добре състоянието при левкемия, особено при деца, като благодарение на целебните свойства на куркумина, блокира прогресът на заболяването.
 
Куркуминът е отлично средство за понижаване на високите нива на кръвната захар и профилактика на диабета. Изследвания сочат, че при продължителен прием, куркуминът може да балансира резистентността на инсулина, забавяйки напредването на диабет тип-2, като освен това, подобрява състоянието на капилярите.
 
Куркумата подпомага дейността на щитовидната жлеза. Служи за овладяване на проблеми с дихателната система, а полезните ù съставки може да блокират развитието на множествена склероза и да облекчат тежестта на симптоматиката.
• За облекчаване състоянието при ставни и артритни болки, възпаления и скованост.
• При претоварени стави, на редовно спортуващите и на работещите тежка физическа работа.
• За запазване гъвкавостта на ставите и поддържане на нормалната им функция.
• При висок холестерол и за предпазване на черния дроб.
• За подсилване на имунната система.
• За подпомагане на храносмилането и страдащите от наднормено тегло.
• За облекчаване на състоянието при рак на гърдата, дебелото черво, кожата, простатата, и др.
• Като средство, спомагащо лечението на диабет.

Куркумата може да бъде ефективно допълнение към лечението на кожни заболявания, включително на псориазис?

Активни съставки/1 таблетка:

Екстракт от Куркума (95% куркуминоиди, 20:1) 200 мг
Curcuma extract (4:1) (25% куркуминоиди, 1:4) 200 мг
МикроАктивен® Куркумин 25 мг
БиоПерин® (50:1) 5 мг
Средна верига на триглицериди 1.5 мг
Съдържа още: *Вещества с естествен произход: желатин (желиращ агент), пречистена вода, глицерин (омекотяващ агент).

Производител:Calivita International
Дозировка:1 капсула дневно

Цена: 54.60 лв.

Изпратете запитване за продукта