Хранителни добавки / Panax GinsengPanax Ginseng
Екстракт от корейски жен-шен/100 таблетки/

Известен още и като “мъжки корен”, женшенът е един от най-старите, известни природни стимуланти. Съдържащите се в продукта активни съставки спомагат за повишаване на физическата и умствена работоспособност и концентрацията, но женшенът се препоръчва и за намаляване на нервното напрежение и тревожността. Редовното използване на женшен може да бъде полезно за всяка възраст и пол.

  • На всички, в периоди на нервно напрежение, за намаляване на умората и изтощението.
  • За повишаване на концентрацията, например по време на изпити.
  • За повишаване устойчивостта на организма при стресови ситуации.

Многогодишно растение от семейство Araliaceae, наричано “корен на живота”. Използва се в храненето и като лечебно средство повече от 5 000 години. Заради изключителните му свойства за профилактика на различни заболявания, китайците го смятат за панацея. Panax ginseng е познат от хиляди години. Установено е, колкото е по-стар жен-шена, толкова е по-качествен и съдържа повече активни съставки. Според общите изследвания стимулира психическата и физическа активност. Според китайците с жен-шен може да подпомогне лечението на импотентност, високо и ниско кръвно налягане, анемия, артрит, храносмилателни проблеми, безсъние, умора, недостатъчна кръвна циркулация и хипогликемия. Жен-шенът подобрява усвояването на витамини и минерали, което го прави подходящ за хора, които се хранят непълноценно. Смята се, че това растение повишава мозъчната активност и отсрочва настъпването на умора, а също така повишава освобождаването на адреналин. Подобрява умствената и физическата работоспособност, многократно увеличава издръжливостта на натоварвания, а умората настъпва по-бавно. Това го прави подходящ както за спортисти, така и за хора, подложени на големи физически натоварвания и хората на умствения труд. Подпомага също ефективната работа на белия дроб, значително намалява нивото на млечна киселина в кръвта, което води до повишаване на състезателните резултати при спортисти.

ВДалечния Изток женшенът е смятан за афродизиак?
500 mg Корейски жен-шен
Неактивни съставки: *Вещества растителен произход: стабилизатори (калциев карбонат, микрокристална целулоза, хидроксипропил метилцелулоза), антислепващи агенти (стеаринова киселина, силициев двуокис, магнезиев стеарат), преносители (пропилен гликол, триацетин).

Цена: 37.40 лв.

Изпратете запитване за продукта