Хранителни добавки / L-Lyzine PlusL-Lyzine Plus
L-лизин с витамин С/60 капсули/

Лизинът е есенциална аминокиселина, която нашият организъм не произвежда сам, поради което е необходимо да я получаваме от външни източници.

L-Lysine PLUS е създаден на основата на лизин, с добавен витамин C за ефективна защита от някои патогени, например херпес вируса. Той улеснява абсорбцията на калция и е важен за образуването на колаген – градивен материал за кожата, съединителната тъкан, венозните стени, мускулите и ставите.

Лизинът допринася за изграждането и поддръжката на нормалната структура на костите, а витамин С е отличен антиоксидант, който също играе важна роля в синтеза на колаген.

• На веганите, които консумират бедни на лизин храни и на спазващите нископротеинова диета.
• На онези, които извършват тежък физически труд и на редовно спортуващите.
• На хората, предразположени към херпес или други вирусни инфекции.

Лизинът и аргининът имат сходни метаболитни пътища и се конкурират при тяхната абсорбция? Аргининът е необходим за мултипликацията на херпесния вирус, но ако лизинът е в по-висока концентрация организмът ще абсорбира по-малко аргинин. По такъв начин повишената концентрацията на лизин спира развитието на херпеса.
 
Една таблетка L-Lysine Plus ви осигурява толкова лизин, колкото се съдържа в 150 гр. пилешки гърди или 4 порции (700 гр.) царевица)!
 
Приблизително половината от протеините в човешкото тяло се състоят от колаген, еластин и други вещества, важни за съединителната тъкан.
 
Поради страничната верига, която лизинът има в своята химична форма, той се отнася към т. нар. алкални аминокиселини.
 
Лизинът не само участва в изграждането на протеините, но и подпомага абсорбцията на калция и е необходим за формирането на колагена. По този начин всяка клетка в организма има нужда от него.
 
Наред с други функции, той има благотворен ефект за съединителната тъкан и венозните стени.
 
Той допринася за формирането и поддържането на нормалната костна структура, мастния метаболизъм, процесите на производство на енергия и работата на мускулите.

Лизинът и аргининът имат сходни метаболитни пътища и се конкурират при тяхната абсорбция?

Аргининът е необходим за мултипликацията на херпесния вирус, но ако лизинът е в по-висока концентрация, организмът ще абсорбира по-малко аргинин. По такъв начин повишената концентрация на лизин спира развитието на херпеса.

500 mg L-Лизин
60 mg Витамин C
Неактивни съставки: *Вещества с растителен произход: желатин (желиращ агент), антикоагулиращи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид),

Цена: 36.10 лв.

Изпратете запитване за продукта