Хранителни добавки / Senior FormulaSenior Formula
Витаминно-минерален комплекс с гинко билоба+Q10

Senior Formula е мултивитаминен комплекс, допълнен с минерали, микроелементи, антиоксиданти, биофлавоноиди и растителни екстракти на Гинко билоба, гроздови семки и борова кора, създаден за подкрепа на имунната система и съхраняване на физическите и умствените способности при хора над 50-годишна възраст.

  • На хората над 50 години, за здравословно протичане на физиологичните процеси, за повишаване на съпротивителните сили през зимните
  • месеци и за възстановяване след боледуване.
  • При повишено физическо и умствено натоварване.
  • При небалансиран хранителен режим.
  • На живеещите в градове със замърсен въздух.
  • На активните и пасивните пушачи и на тези, които консумират по-големи количества алкохол.
Общите симптоми на витаминен дефицит могат да включат: отпадналост, депресии, снижена умствена и физическа работоспособност, по-често боледуване.

С напредването на възрастта, потребностите на организма от витамини и минерали се променят. Едни от причините за повишаване на тези потребности са: небалансирано хранене, намалено усвояване на приеманите хранителни вещества, различни хронични заболявания и т.н. Мултивитаминните продукти за хората от третата възраст съдържат витамини, минерали и билкови екстракти в подходящо съотношение и количества, които облекчават съпътстващите тази възраст проблеми, забавят процесите на стареене и действат благотворно за запазване на здравето и подобряване качество на живот.

при възрастните хора естественото производство на витамини в организма постепенно намалява? Ето защо, за хората от тази възрастова група се препоръчва ежедневен прием на Senior Formula.
60 mg Витамин C
10 mg Листа от Гинко Билоба
10 mg Витамин E
10 mg Ниацин/Никотинамид
5 mg Холин
5 mg Инозитол
5 mg Биофлавоноиден комплекс
5 mg Цинк
4 g Витамин В 10
3 mg Пантотенова киселина
3 mg Желязо
1.77 mg Бета-каротин
1.5 mg Витамин B2
1.5 mg Витамин B6
1.2 mg Витамин B1
1 mg Хесперидинов комплекс
1 mg L-Глутатион
1 mg Екстракт от борова кора
1 mg Екстракт от семки на грозде
800 µg Манган
500 µg Лутеин
300 µg Мед
70 µg Фолиева киселина
50 µg Хром
50 µg Биотин
25 µg Молибден
20 µg Селен
20 µg Йод  
15 µg Супероксид дисмутаза (СОД)
1 µg Витамин B12
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: стабилизатори (калциев карбонат, микрокристална целулоза, метилцелулоза), антислепващи агенти (стеаринова киселина, силициев диоксид, магнезиев стеарат), суроватъчен белтък (сгъстител), калиев хлорид (източник на калий), пълнители (кроскармелоза натрий, талк), фармакологична глазура (глазиращ агент).

Производител:Calivita International
Дозировка:1 таблетка дневно


Цена: 40.00 лв.

Изпратете запитване за продукта