Хранителни добавки / Full SpectrumFull Spectrum
Витаминно-минерален комплекс за възрастни/90 таблетки/

Full Spectrum съдържа близо 30 вида различни витамини, антиоксиданти и минерали, допълнени с биофлавоноиди, всички те жизненоважни за функционирането на организма. Неговата изключителна ефективност е гарантирана от количеството органични съставки, както и от технологията на забавено освобождаване.

  • За ежедневно поддържане на здравословните жизнени процеси и съхраняване на виталността.
  • За подкрепа на имунната система.
  • При повишен риск от грип и простудни заболявания.
  • За задоволяване потребностите на организма от витамини и минерали при небалансирано хранене (недостатъчно количество плодове и зеленчуци, диети за отслабване и веганство).
  • За подпомагане на по-бързото възстановяване след боледуване.
Лесна уморяемост, отпадналост, депресия, намалена умствена и физическа работоспособност, чести инфекции, дължащи се на намалени съпротивителни сили.
Витамините не са средство за лечение на всички болести, но са необходими за развитието, жизнения тонус и доброто общо състояние на организма. Някои от тях регулират химическите процеси, а други са съставки на ензимите, необходими за клетъчния метаболизъм или директно повлияват функциите на дадени органи. По-активната физическа дейност, повишеният прием на въглехидрати и белтъчини, значително повишават дневните потребности от витамини.
 
Тъй като витамините функционират заедно в голямото разнообразие от физиологични процеси, големи количества от един витамин води до повишени нужди от други витамини. Затова е важно да се подбере комплексен, балансиран мултивитаминен продукт за ежедневен прием.
 
За да функционира правилно, освен от витамини, организмът ни се нуждае и от минерали, които си набавяме основно с храната. 
 
Увеличаване приема на витамини означава, че трябва да си осигурим съответната пропорционална добавка и на минерали. Това може да се осигури с комбинирани продукти, съдържащи витамини и минерали в оптимално съотношение.
 
Минералите се използват най-ефективно от организма (3–10 пъти по-добре), когато са в хелатна форма. Естественото образуване на хелати, обаче, не е особено резултатно, поради което ние усвояваме едва малка част от минералите, които внасяме с храната.
 
Фолиевата киселина спомага за намаляване на умората и изтощението?
200 mg Фолиева киселина
187 mg Калций
60 mg Витамин C
40 mg Биотин
25 mg Магнезий
20 mg Холин битартарат
20 mg Инозитол
10 mg Цинк
10 mg Ниацин/Никотинамид
7 mg Витамин E
5 mg РАВА (пара-амино бензоена киселина)
5 mg Пантотенова киселина
5 mg Калий
4 mg Рутин
4 mg Биофлавоноиден комплекс
4 mg Желязо
3 mg Манган
2 mg Хесперидинов комплекс
1.5 mg Мед
1.2 mg Витамин B6
1.1 mg Витамин B2
1 mg Витамин B1
0.9 mg Витамин A
80 µg Йод
25 µg Хром
20 µg Селен
10 µg Молибден
1 µg Витамин B12
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), калциев сулфат (овкусител), натрий кроскармелоза (подсладител), стеаринова киселина (емулгатор), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид), калиев глюконат, фармацефтична глазура.
Цена: 25.40 лв.

Изпратете запитване за продукта