Хранителни добавки / Mega ZincMega Zinc
Органичен цинк 50мг/таблетка/100 таблетки/

Цинкът е микроелемент, който участва в почти всички метаболитни процеси и се намира във всяка наша клетка. Той допринася за правилното функциониране на имунната система, здравето на косата, кожата и ноктите, за поддържане на нормалните мозъчни функци и нормалното ниво на тестостерона. Благодарение на антиоксидантното си действие, цинкът инхибира вредните оксидативни процеси и допринася за поддържането на добро здраве.

  • За тези, които живеят в условия на силно замърсен въздух, както и на пушачите.
  • На хора, които не консумират достатъчно богати на цинк храни (месо и пълнозърнести продукти).
  • За спортисти и хора извършващи тежък физически труд и живеещите под стрес.
Симптомите на калциев дефицит включват: леки кожни проблеми, чупливи нокти, коса с нездрав вид, забавено заздравяване на рани. Ако дефицитът на цинк е сериозен, той би могъл да доведе до нисък ръст и атрофия на тестисите. **

Една таблетка Mega Zinc осигурява толкова цинк, колкото 93 яйца!

Проучвания съобщават за полезни ефекти на цинка при диабет? Освен многобройните си други полезни действия, той участва в метаболизма ва въглехидратите. Цинкът спомага за понижаване на кръвната захар приет на гладно и след хранене, както и на общия холестерол и триглицеридите.

50 mg Цинк /в хелатна форма/
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: стабилизатори (микрокристална целулоза, дикалциев фосфат), антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев двуокис), натрий кроскармелоза (пълнител).
При проблеми с бъбреците се консултирайте с лекар, тъй като цинкът се излъчва с урината! Употребата на Mega Zinc с лечебна цел, се препоръчва само за определено време!

Производител:Calivita International
Дозировка:1 таблетка дневно
Цена: 25.00 лв.

Изпратете запитване за продукта