Хранителни добавки / Pro SeleniumPro Selenium
Органичен селен 50мг/таблетка/50 таблетки

Със своя силен антиоксидантен ефект селенът подпомага защитата на клетките и тъканите от увреждащото действие на свободните радикали, като същевременно допринася за защитата на имунната система и нормалната функция на щитовидната жлеза. Селенът възпрепятства или поне забавя стареенето на тъканите, а със своето противовъзпалително действие намира успешно приложение за профилактика при възпалителни заболявания на двигателната система. Неутрализира влиянието на някои канцерогени и осигураява защита от развитие на тумори. Селенът е важен за функционирането на панкреаса и за еластичността на тъканите. Упо-требата на селен при жените в менопауза облекчава топлите вълни и физиологичния дискомфорт, а антиоксидантните му свойства оказват положително действие върху оптималното функциониране и при спермогенезата. Той играе роля и за поддържане на здравето на кожата и ноктите.

  • За желаещите силна антиоксидантна защита.
  • На пушачи и мъже, за подобряване на фертилитета.
  • На хора, страдащи от хипотиреодизъм и възпалителни заболявания, особено артрит.
  • Като допълващ лечението на повишени нива на холестерол и спазващите строга диета и вегани.
Симптомите на селенов дефицит включват: отслабване на имунната система, нарушена функция на щитовидната жлеза, мускулна слабост и умора

Една таблетка Pro-Selenium осигурява селен, колкото 3 яйца или консерва риба тон!

учените са установили връзка между старческото отслабване на познавателните способности (болестите Паркинсон и Алцхаймер) и дефицит на селен?

37.5 µg Селен /в хелатна форма/
12.5 µg L-Селенометиодин
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: бирена мая (допълващо вещество) целулоза (фибри) антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат).

Цена: 18.70 лв.

Изпратете запитване за продукта