Хранителни добавки / Beta CaroteneBeta Carotene
Бета Каротин 9000 I.U./100 меки желатинови капсули/
Бета каротинът е мастноразтворим витамин от групата на каротеноидите.
 
Притежава две важни свойства: от една страна е антиоксидант, който подпомага неутрализирането на оксидационните процеси в тялото и участва в синтеза на белтъци и антитела, а от друга, бета каротинът е прекурсор на витамин А – човешкият организъм може да го превърне във витамин А в зависимост от потребностите си. От него се синтезира витамин А в черния дроб.
 
Бета каротинът не може да се предозира, поради това, че черният дроб трансформира във витамин А само нужното количество.
 
От всички провитамини на витамин А, най-активен компонент е бета каротинът. Поради своето мощно антиоксидантно действие бета каротинът предпазва тялото от окисляване и стимулира имунната система, допринася за нормалното състояние на кожата и я предпазва от вредното влияние на UV лъчите.
 
  • На хората, на които предстои по-дълъг престой на слънце и запазване на тена: препоръчва се предварителен прием за да подготвят кожата си
  • При проблеми с очите и частична загуба на зрението
  • За тези, които търсят ефективна антиоксидантна защита
  • На спазващите диета с ниско съдържание на мазнини или на страдащите от малабсорбция

Нощна слепота, проблеми с очите, проблеми с кръвта, диария, кожни заболявания, склонност към възпаления на горните дихателни пътища.

Бета каротин (провитамин на витамин А) – От него се синтезира витамин А в черния дроб. Предпазва от респираторни инфекции, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци.
 
Усилва растежа и развитието на костите.
 
Той се използва като допълнителна активна съставка в терапията на емфизем и хиперфункция на щитовидната жлеза. Бета каротeнит има важна роля в предпазването от рак.
 
Стимулира функциите на имунната система.
 
Намалява риска от коронарни инциденти (инфаркт на миокарда, внезапна сърдечна смърт) и при редовен прием предпазва от сърдечно-съдови заболявания или рак на простатата, дебелото черво, белите дробове, ларингса, фарингса, устната кухина, матката и гърдата.
Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!
 
Бета каротинът е прекурсор на витамин А; човешкият организъм може да го превърне във витамин А съобразно потребностите си.
 
Витамин A участва в изграждането на ретината (основен елемент на очите) и е незаменим в процесите на възприемане на светлината.
 
Редовното му приложение допринася за нормалното състояние на кожата и може да ни помогне да избегнем уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи.
 

Бета каротинът в комбинация с цинк, витамин С и витамин Е може да допринесе за превенция на старческото влошаване на зрението?

9000 I.U. Бета-каротин
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: соев лецитин (разреждащ агент).
Цена: 26.20 лв.

Изпратете запитване за продукта