Полезна информация Защо да пием хранителни добавки?
                                                   

През 21 ви век, човечеството е изправено пред проблеми засягащи целия свят, като преекспониране на информацията в обществото, ръст на индустриализацията и земеделието причинени от пренаселване, замърсяване на околната среда и парниковия ефект.

Като резултат – съгласно данни от 2006 на ЕС* – качеството на почвата става все по-лошо и по-лошо, така че в днешно време зеленчуците и плодовете съдържат все по-малко витамини и минерали и в следствие на обработката на храната (печене, пържене) съдържанието допълнително намалява.

Поради изискванията на консуматорското общество, все повече и повече хора са под напрежение за подсигуряване на адекватен стандарт на живот. Това означава допълнително натоварване, както физическо, така и психическо. В следствие на ускорените темпове на живот ние нямаме време за правилно хранене и почивка. Междувременно дори не ни минава през ума, че стресът и неадекватното приемане на хранителни вещества изхабява резервите на тялото ни, което може да доведе до болести и дори до преждевременна смърт.

Много хора днес  насочват вниманието си към необходимостта от  хранителни добавки, които да подпомогнат пълноценния хранителен режим и превенцията на здравето .


"Продуктите на Calivita--здраве от природата!"

Продуктите на Calivita International се произвеждат в Съединените щати вече 27 години.Те са изцяло от натурални съставки,в съответствие с най-съвременните технологии,обединяващи научните изследвания и традициите,съобразени с най-новите открития на науката за храненето и постиженията на традиционното лечителско изкуство на древните цивилизации,под контрола на FDA/Агенция по храните и лекарствата/,което ги прави уникални.Създаването на продуктите,определянето на техния състав,начин на приложение и употреба са резултат от дълга и задълбочена професионална работа на лекарите и медицинските експерти на фирмата.Calivita International дава 100% гаранция за качеството на своите продукти.

 

Наслаждавайте се на всяка възраст/Млади и енергични пенсионери


Иронията на живота е, че във времето, за което сме работили здраво, за да можем да почиваме и да наслаждаваме на живота, тялото ни започва да се променя. Първо тук и там се появява болката. След това една сутрин ставаме от леглото и усещаме, че ни боли кръстът. Постепенно зрението и слуха ни се влошават, а органите в тялото един по един започват да работят непълноценно.
 
Съвременният човек има най-дългата продължителност на живота в историята на човечеството досега, но това не означава непременно, че качеството му на живот в по-късна възраст е добро.  И въпреки че остаряването е неизбежно, с подходящи превантивни мерки то може значително да бъде забавено, а качеството на живот – подобрено.
 
Затова, за да ви помогнем да се погрижите по-добре за себе си и да наслаждавате на живота си повече, подбрахме някои специални продукти, подходящи за хора в третата възраст.
 
Болките в кръста, колената и таза са най-често срещаните проблеми, които стават особено осезаеми през зимните месеци. В тези случаи продуктът CurcumaPro, с неговите три различни екстракта от куркума и биоперин, който да подсили действието им, е много подходящ. Клинични тестове доказват, че той намалява възпалението и болката в коляното и което е още по-важно – ефективността му е съпоставима с това на нестероидни противовъзпалителни препарати. Според друго изследване, куркумата носи облекчение на пациенти с ревматоиден артрит при сутрешна скованост, подуване на ставите и издръжливост на натоварване.
 
И докато CurcumaPro може да намали възпалението в ставите, Joint Protex Forte помага за редуциране на болката, като намалява износването на ставите, благодарение на съдържащите се в него хондроитин и МСМ.
 
Доброкачествената хипертрофията на простатата – често срещан проблем при мъжете, появяващ се още над 40-годишна възраст, може да предизвика затруднения при уриниране и изисква редовен медицински контрол. Продуктът ProSTP съдържа специално подбрана комбинация от сау палмето, коприва и фитостерол, които имат мощно действие за намаляване на неприятните симптоми и дискомфорт.
 
И мъжете, и жените имат нужда от повече жизненост и енергичност. Един специален продукт, насочен към подобряване на виталността, е Chewable CoQ10. Дъвчащите меки таблеткиQ10могат да бъдат приемани по всяко време, дори без вода. Всяка вкусна капсула, съдържаща 60 мг активно вещество, помага за набавяне на необходимите количества Q10, чието производство в тялото намалява с всяка изминала година. Q10 е силен антиоксидант, който забавя дегенерацията на очите, подсилва работата на сърцето и помага за поддържането на кръвното налягане в здравословни граници.
 
Осигурете на тялото си това, от което има нужда във всяка възраст и се наслаждавайтена живота, който заслужавате.